Apartment in Halandri


Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος
Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
Φάση: Υλοποιημένο
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πατρίκιος

H ιδέα για την εσωτερική αναδιαμόρφωση του διαμερίσματος στα βόρεια προάστια, βασίστηκε στις ανάγκες ενός νέου εργένη που επιθυμούσε ενιαία κουζίνα και καθιστικό, vintage αρχιτεκτονικά στοιχεία, minimal σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Η κάτοψη οργανώνεται γραμμικά και υπάρχει ενότητα στους χώρους του καθιστικού, της τραπεζαρίας, της κουζίνας και του καθημερινού – χώρου εργασίας. Χαρακτηριστικά της επέμβασης στο καθιστικό αποτελούν οι  λευκές τούβλινες επενδύσεις στους ελεύθερους τοίχους και η ειδική κατασκευή που ενσωματώνει τζάκι, τηλεόραση και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η κουζίνα επανασχεδιάστηκε πλήρως, διαθέτοντας πλέον κεντρικό πάσο και θεματικό τοίχο επενδυμένο με τσιμεντοπλακίδια ειδικής παραγγελίας. Η σύνδεση των χώρων ενισχύεται από την τοποθέτηση ενιαίου ξύλινου δαπέδου και τον επανασχεδιασμό των οροφών σε συνδυασμό με τη συνολική μελέτη φωτισμού. Στο καθημερινό σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν ξύλινες ειδικές κατασκευές με σκοπό την αποθήκευση βιβλίων και αντικειμένων, θέαση τηλεόρασης και εργασία, καθιστώντας το χώρο λειτουργικό και εύχρηστο.

Project: Apartment renovation
Location: Chalandri, Athens
Status: Completed
Photos: Dimitris Patrikios

The concept for the total renovation of the apartment owned by a young bachelor in the northern suburbs of Athens was to create a united living room and kitchen, integrating vintage architectural elements, minimal design and functionality. The linear arrangement of the plan creates a unity between the spaces of the living room, dining area, kitchen and every-day lounge-study space. The walls of the living room are covered with white bricks and the fireplace is redefined with an integration of TV and sound system.

The main characteristics of the kitchen are the L-shaped elevated counter and the thematic wall covered with custom colored cement tiles. The visual connectivity of the spaces is achieved also by applying a wooden floor and a uniform illumination of the space according to a specific light study. The hybrid lounge-study space was designed as an every-day handy and functional room, containing custom designed furniture for storage of books, objects and television and a work surface with shelves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>