Combo Convenience Store


Έργο: Πρόταση διαμόρφωσης πολυκαταστήματος
Φάση: Πρόταση
Συνεργάτες: Attrax Design – Re/Construction Development
Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την ταυτόχρονη συνύπαρξη πολυκαταστήματος και καφετέριας. Τα δύο αυτά διαφορετικά προγράμματα φιλοξενούνται σε αυτόνομο ισόγειο κτίσμα που χωροθετείται παράλληλα με κεντρικό οδικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας υπάρχον κέλυφος προτείνουμε μία διάταξη στην οποία οι δύο διαφορετικές λειτουργίες παρατάσσονται αντιδιαμετρικά έχοντας ως συνδετικό στοιχείο τον πάγκο εξυπηρέτησης. Ο πάγκος σχεδιάστηκε με καμπύλες γραμμές έτσι ώστε να υποδέχεται τους επισκέπτες και ταυτόχρονα να καλύπτει την ανάγκη της εξυπηρέτησης σε δύο διαφορετικά μέτωπα. Καμπύλες γραμμές χρησιμοποιήθηκαν επίσης και στο σχεδιασμό των προθηκών, των καθιστικών και υπόλοιπων ειδικών κατασκευών, καθιστώντας τα εύχρηστα και σύγχρονα. Η χρήση τούβλινων επενδύσεων, ξύλινων δοκίδων στις οροφές και του ξύλου σε προθήκες και ειδικές κατασκευές χαρακτηρίζουν την ενιαία αντιμετώπιση του χώρου.
Project: Proposal for Convenience Store
Status: Concept
Collaborators: Attrax Design – Re/Construction Development
The current project focuses on the simultaneous existence of a small market and a cafeteria. The two different programs are hosted in an autonomous ground level building that is situated parallel to a highway. After selecting an existing building we proposed a specific layout that is characterized by a central service hub that interconnects the two different activities. The curvy design of the service bench allows a fluid movement of customers and facilitates servicing for the supermarket and the coffee shop. Curves were also used for designing contemporary and handy product gondolas, shelves, seating areas and various wooden constructions. Brick wall and column coverings, decorative wooden ceiling beams and wood constructions, characterize the homogeneity of designed space.