Pregio Food Bar


Έργο: Αρχιτεκτονική μελέτη ανακαίνισης εστιατορίου
Κατασκευή: Eurofast
Τοποθεσία: Ακράτα, Αχαΐα
Φάση: Υλοποιημένο
Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: The Slab

Ένα από τα δημοφιλέστερα καταστήματα μαζικής εστίασης στην παραλία της Ακράτας ανακαινίζεται πλήρως αποκτώντας νέο χαρακτήρα που συνάδει με την αισθητική της εποχής. Διατηρώντας τη γενική διάταξη του καταστήματος, εστιάσαμε στη λειτουργικότητα του πάγκου εξυπηρέτησης των πελατών που βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την κουζίνα και στη δημιουργία επαρκούς χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Οι οροφές, τα δάπεδα και οι ειδικές κατασκευές επανασχεδιάστηκαν ενώ παράλληλα επιμεληθήκαμε το φωτισμό, τη διακόσμηση και ορισμένα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας. Αξιοποιήσαμε την ευθυτενή κάτοψη του χώρου, δημιουργώντας μια έντονη οπτική και πρακτική σύνδεση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, δίνοντας έμφαση στην προσβασιμότητα του καταστήματος από τον παραλιακό δρόμο αλλά και δημιουργώντας προαύλιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα στην πίσω πλευρά του καταστήματος όπου επισκέπτες μπορούν επίσης να καθίσουν για φαγητό ή ποτό. Βασικός στόχος κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία ενός καταστήματος το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το χειμώνα αλλά και να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού.

Project: Restaurant renovation
Construction: Eurofast
Location: Akrata, Achaea
Status: Completed
Architectural Visualizations: The Slab
One of the most popular fast food restaurants overlooking the waterfront of Akrata, was completely renovated In order to acquire a contemporary identity. The general plan of the restaurant was maintained intact and we focused on the functionality of the servicing bench which has a direct connection with the kitchen and the appropriate arrangement of tables in order to maximize space usage. We were appointed to completely redesign ceilings, floors and furnishing whereas we undertook the selection and arrangement of lighting fixtures, decoration and the design of specific brand identity elements. We exploited the oblong plan of the restaurant, by creating a strong visual and spatial connection between interior and exterior spaces, by placing emphasis on the accessibility of the restaurant from the coastal road and finally by creating a green backyard where visitors can also sit, eat and drink. Our design was oriented towards creating a space that can adapt in different seasons: a quiet winter and a very busy summer.