Three-storey residence in Aigaleo


Έργο: Ολοκλήρωση υφιστάμενης τριώροφης μονοκατοικίας
Κατασκευή: Attrax Design – Re/Construction Development
Τοποθεσία: Αιγάλεω, Αθήνα
Φάση: Υπό κατασκευή
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: The Slab

Στόχος για το έργο αυτό αποτέλεσε η δημιουργία ενός άνετου, ζεστού και οικογενειακού περιβάλλοντος που θα φιλοξενήσει ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων. Βασικό χαρακτηριστικό της τριώροφης κατοικίας αποτελούν οι στενές της όψεις και οι έντονα ορθογωνικοί εσωτερικοί χώροι. Το κτίριο διαθέτει δύο ελεύθερες όψεις, τη βασική προς τον δρόμο από τον οποίον γίνεται και η πρόσβαση στο κτίριο και την όψη που βλέπει στον φυτεμένο προαύλιο χώρο. Το ισόγειο διαθέτει χώρο στάθμευσης κοντά στην κεντρική είσοδο, καθιστικό – χώρο αναψυχής με μεγάλο άνοιγμα προς τον κήπο και WC. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει το βασικό καθιστικό, την κουζίνα και το WC επισκεπτών. Ο δεύτερος όροφος οργανώνεται με δύο παιδικά υπνοδωμάτια που μοιράζονται ένα ευρύχωρο λουτρό. Τέλος ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στο ζευγάρι, περιλαμβάνοντας υπνοδωμάτιο και έναν ενιαίο χώρο γκαρνταρόμπας και λουτρού.

Η επένδυση του πλευρικού τοίχου του κλιμακοστασίου με τούβλο, οι λεπτομέρειες κρυφού φωτισμού στα σκαλιά και η χρήση ξύλου και τσιμεντοκονιών σε επιφάνειες, αποτελούν μερικά από τα συνδετικά στοιχεία που προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κατοικία. Το καθιστικό και η κουζίνα σχεδιάστηκαν με βάση μία σύγχρονη ερμηνεία του vintage και ακολουθώντας λιτές γραμμές. Τέλος, τα παραδοσιακά τσιμεντοπλακίδια της κουζίνας και οι ξύλινες διακοσμητικές δοκίδες τμήματος του τοίχου και της οροφής του καθιστικού, κυριαρχούν ως σχεδιαστικές χειρονομίες στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου.

Project: Detached house completion
Construction: Attrax Design – Re/Construction Development
Location: Aigaleo, Athens
Status: Under construction
Architectural Visualizations: The Slab

The goal of this project was to create a cozy and warm environment for a young couple planning to get married and raise a family. The main characteristic of this residence is its narrow façade and oblong plan. The building has two elevations, the main with a view towards the street, and the other one facing a back garden and alley. The ground floor has a parking space close to the main entrance and a playroom with a large opening towards the garden. The first floor contains a living room and a kitchen; the second floor is organized as the children’s area with bedrooms and playrooms respectively. Finally, the last floor is devoted to the young couple and contains a master bedroom and a large bathroom.

Brick coverings on the side wall of the staircase, illumination details of the steps, wooden or cement floors are some of the unifying elements that give a special character to the house. The living room and the kitchen are designed according to contemporary vintage-friendly principles; traditional cement tiles on the floor of the kitchen and also the wooden decorative elements that cover part of the wall and the ceiling dominate as original architectural gestures.