Pregio Food Bar

Ακράτα, Αχαΐα

 

Επιφάνεια/ 170 m2
Τύπος/ Αρχιτεκτονική μελέτη ανακαίνισης εστιατορίου
Φάση/ Υλοποιημένο
Έτος/ 2015

Ένα από τα δημοφιλέστερα καταστήματα μαζικής εστίασης στην παραλία της Ακράτας ανακαινίζεται πλήρως αποκτώντας νέο χαρακτήρα που συνάδει με την αισθητική της εποχής. Διατηρώντας τη γενική διάταξη του καταστήματος, εστιάσαμε στη λειτουργικότητα του πάγκου εξυπηρέτησης των πελατών που βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την κουζίνα και στη δημιουργία επαρκούς χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Οι οροφές, τα δάπεδα και οι ειδικές κατασκευές επανασχεδιάστηκαν ενώ παράλληλα επιμεληθήκαμε το φωτισμό, τη διακόσμηση και ορισμένα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας. Αξιοποιήσαμε την ευθυτενή κάτοψη του χώρου δημιουργώντας μια έντονη οπτική και πρακτική σύνδεση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, δίνοντας έμφαση στην προσβασιμότητα του καταστήματος από τον παραλιακό δρόμο αλλά και δημιουργώντας προαύλιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα στην πίσω πλευρά του καταστήματος όπου επισκέπτες μπορούν επίσης να καθίσουν για φαγητό ή ποτό. Βασικός στόχος κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία ενός καταστήματος το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το χειμώνα αλλά και να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού.