Villa όd.

empty

Η Villa όd. είναι μια εξοχική κατοικία, τοποθετημένη στα όρια του οικισμού Κυνηγός λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την ιδιαίτερη πόλη της Πύλου. Η μεσσηνιακή ύπαιθρος και οι απέραντοι ελαιώνες που κυριαρχούν στο τοπίο, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον σχεδιασμό και τη μελέτη του έργου.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο σχεδιαστικά έργο του οποίου η μελέτη είχε ως  βασικό άξονα τη δημιουργία μιας σύγχρονης, πολυτελούς και ατμοσφαιρικής εξοχικής κατοικίας που να φιλοξενεί έως 9 άτομα και να τους προσφέρει μια ολιστική εμπειρία του μεσσηνιακού τοπίου και της τοπικής παράδοσης μέσα από τις υπηρεσίες, τις ανέσεις και τις υποδομές που θα προσφέρονται.

Το διώροφο πετρόκτιστο χρονολογείται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η φέρουσα αργολιθοδομή με τα χαρακτηριστικά «αγκωνάρια» στις γωνίες διατηρήθηκε εξ’ ολοκλήρου καθώς και η τυπολογία σχήματος «Γ» του κτιρίου όπου οργανώνονται οι κύριοι χώροι σε δύο όμοιες στάθμες συνολικού εμβαδού 196 τ.μ.

Το κτίριο ανακαινίστηκε εξολοκλήρου εσωτερικά, έγινε αντικατάσταση στέγης, κουφωμάτων κ.α. ενώ  ο περιβάλλων χώρος επανασχεδιάστηκε εκ του μηδενός.

Στην άνω στάθμη του κτιρίου οργανώνονται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το WC και ένα master bedroom με διπλό king size κρεβάτι, ενώ στην κάτω στάθμη ένα αντίστοιχα άνετο master bedroom και δύο υπνοδωμάτια με en suite λουτρό που μπορούν να φιλοξενήσουν 2 και 3 άτομα αντίστοιχα.

Ο εξωτερικός χώρος έχει έκταση 640 τ.μ. Νότια, διαμορφώνεται η είσοδος η οποία διατηρώντας την προϋπάρχουσα κατωφέρεια και μέσω χαράξεων και διαφορετικού τύπου πλακοστρώσεων οδηγεί τους χρήστες προς το κτίριο και τα οχήματα προς στον διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης. Νοτιοδυτικά, συναντάμε την εξωτερική τραπεζαρία και την γραμμική θερμαινόμενη πισίνα μήκους 8μ. ενώ στον βορρά, εκατέρωθεν του κτιρίου διαμορφώνονται δύο προστατευμένες από άνεμο και κοινή θέα περίκλειστες υποβαθμισμένες αυλές, η μία εκ των οποίων  διαθέτει ημικυκλικό κτιστό καθιστικό με τζάκι εξωτερικού χώρου στο κέντρο του.

Η εμφανής πέτρα σε κατακόρυφες επιφάνειες και δάπεδα, το ξύλο σε έπιπλα, δάπεδα και κατασκευές, το μάρμαρο, ο λευκός σοβάς, τα σκουρόχρωμα μεταλλικά στοιχεία και λεπτομέρειες, η χρωματική παλέτα σε γήινους τόνους όπως επίσης και οι ρετρό πινελιές συνέθεσαν την τελική εικόνα και προσέδωσαν την απαιτούμενη αισθητική και ποιότητα.

DATE: 2021

STATUS: Completed

LOCATION: Pylos, Messenia

CLIENT: OD LOCATIONS S.A.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest