Κεντρικά Γραφεία IKT MARMARON

empty

Ο σχεδιασμός των νέων γραφείων της Ikt Marmaron κινήθηκε σε παράλληλες γραμμές με τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία πηγάζει από τη διαχρονικότητα του μαρμάρου, τη φύση του υλικού και την εφαρμογή του στη σύγχρονη κατασκευή. Καινοτόμες μέθοδοι επεξεργασίας επιτρέπουν μια νέα διαχείριση του υλικού, το οποίο δύναται να ξεπερνά συμβατικές γραμμές και προκαθορισμένα όρια.

Η επιφάνεια των 85 m2 χωρίζεται σε κεντρικό χώρο υποδοχής και συνεδριάσεων που καταλαμβάνει 35 m2 , σε δύο γραφεία 20 m2 το κάθε ένα και σε βοηθητικούς χώρους 10 m2.

Η κίνηση και ο δυναμισμός κυριαρχούν στο χώρο. Μία λευκή λωρίδα κινείται κατά μήκος των κατακόρυφων επιφανειών, οριοθετεί τις επενδύσεις από δρύινες πήχεις και πλαισιώνει τα ανοίγματα και τα λειτουργικά στοιχεία του χώρου. Το μάρμαρο συνυπάρχει με το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί και αναδεικνύεται γλυπτικά και γεωμετρικά.

Το κεντρικό στοιχείο του χώρου συνεδριάσεων αποτελεί υλοποίηση της ιδέας ότι το μάρμαρο έχει πολλαπλές εφαρμογές και χρήσεις. Μία επιφάνεια ελληνικού μαρμάρου Νέστου διατρέχει κατά μήκος το χώρο και μετουσιώνεται από επιφάνεια προβολής σε γραφείο συνεδριάσεων, έπειτα σε δάπεδο και τέλος σε χαμηλό τραπέζι με ενσωματωμένη κυλινδρική ζαρντινιέρα. Ο σχεδιασμός της επιφάνειας μαρμάρου παραπέμπει στη ροή και την κίνηση και βασίστηκε στην ιδέα της μετατροπής ενός όγκου μαρμάρου σε κάτι αέρινο.

Το στοιχείο της καμπύλης γραμμής χαρακτηρίζει τις οροφές και έρχεται σε διάλογο με τη δυναμική πορεία της λευκής λωρίδας. Ο σχεδιασμός των οροφών είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας αίσθησης που έρχεται σε αντίθεση με τη βαρύτητα, μέσω της γεωμετρίας και του τεχνητού φωτισμού. Η διαφάνεια χαρακτηρίζει τους χώρους των γραφείων, οι οποίοι έχουν θέα προς τη λεωφόρο Κηφισίας. Ο τοίχος πίσω από κάθε γραφείο αποκτά ένα θέμα που εστιάζει σε λεπτομέρειες αγαλμάτων και στην ανθρώπινη κλίμακα, όπως του κορμού του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου, αναδεικνύοντας την ύψιστη εφαρμογή του υλικού σε γλυπτά. Το παρελθόν συναναστρέφεται με το παρόν και το μέλλον, η σύγχρονη προσέγγιση του μαρμάρου εμπνέεται από την πρωτοπορία του παρελθόντος.

Φωτογραφίες: Phaos Productions

ΕΤΟΣ: 2019

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 85 m2

ΦΑΣΗ: Υλοποιημένο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Maroussi

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: IKT MARMARON